Jobcoaching

Jobcoaches gaan onder andere op werkbezoek bij de deelnemer en houden samen met hun en hun werkgever een gesprek over hoe het werk beide partijen bevalt en waar de mogelijkheden liggen voor ontwikkeling en verbetering. De jobcoach kan de deelnemer ook helpen om nieuwe werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden onder te knie te krijgen in een relatief korte periode en zo nog beter te worden in de werkzaamheden binnen de functie die de deelnemer uitvoert.

De jobcoach is er hoogstpersoonlijk voor de deelnemer om hem of haar op een laagdrempelige en toegankelijke manier te voorzien in gevraagd en ongevraagd advies, de deelnemer te helpen met vragen die hij of zij heeft, uitleg te geven over dingen die waarin de deelnemer zich nog moet ontwikkelen en met de werkgever te bespreken hoe zij de deelnemer als werknemer het beste kunnen begeleiden. Kortom kunnen deelnemers met al hun vragen bij de jobcoach terecht en samen werken ze in dit traject doelgericht aan het verkrijgen en behouden van (meer) werkplezier.

Jobcoaching

SoDo Xpert begeleidt deelnemers middels jobcoaching die tijdens hun (nieuwe) job behoefte hebben aan persoonlijke één-op-éen begeleiding en coaching. Het kan zo zijn dat een deelnemer bijvoorbeeld tijdens het sollicitatieproces erachter komt dat er dingen zijn waar zij tegenaan lopen, hulp nodig hebben bij het aanleren van bepaalde werkzaamheden of bij het omgaan met hun (nieuwe) werkgever en collega’s. Onze jobcoaches beschikken over alle kennis en expertise als het gaat om het begeleiden en coachen van deelnemers die diverse vormen van ondersteuning kunnen gebruiken tijdens hun werk.

 

Vertalen